top of page

OVER MIJ

Ik ben Claudia Lippuner(1974)

Door mijn jarenlange ervaring als hairstylist en in de orthomoleculair voeding  ben ik van mening dat je schoonheid het beste kan beoordelen 

door te investeren in de zorg voor een gezonde binnenkant. Samen met de juiste haarverzorging geeft dit een synergie van natuurlijke schoonheid.

Hieronder vertel ik je graag wat mij bezig houdt en waarom. 

IMG_4006.jpg

OPTIMALE GEZONDHEID

De juiste bouwstenen voor een gezond lichaam.

DE HARMONIE VAN HET LICHAAM

 De juiste voeding, voldoende beweging, regelmatig ontspanning en de juiste verzorging zijn cruciaal voor onze gezondheid.

Gezondheid en schoonheid zijn het zichtbare resultaat van een veel groter proces - de harmonie van het lichaam -

Vaak wordt dit belemmerd door schadelijke factoren zoals, stress, junkfood, overgewicht en te weinig beweging. Ons uiterlijk is dus het rechtstreekse resultaat van wat zich binnen in ons lichaam afspeelt. Mijn visie is dan ook om gezondheid vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en de sleutel te vinden om ons lichaam te geven wat het nodig heeft. 

AEA8307B-0E11-4A16-A38E-40A6CC39F825.jpeg

DE GIDS VOOR EEN GEZONDER LEVEN

Hoe beter we ons lichaam en geest verzorgen, hoe langer we een mooi en gezond leven leiden.  Belangrijk is daarom dat je je lichaam leert kennen. Wat heeft het nodig? Zijn er tekorten? Hoe functioneren de darmen? Hier wordt namelijk al je voedsel verwerkt en opgenomen in je bloedsomloop om je lichaam te voeden, je cellen te vernieuwen en energie te produceren.
Door een gezonde verandering kan je leven in korte tijd volledig veranderen!

17918551579395736.jpg

VOEDING
WAT HEB IK NODIG?

Voeding kan een dagelijkse verrijking of verarming zijn van onze huid, haren en algemene gezondheid. Krijg je onvoldoende vitaminen, mineralen, gezonde vetten en spoorelementen binnen dan liggen klachten op de loer. Het aanvullen van supplementen is dan ook erg belangrijk als je weet waar je tekorten zitten. Er is veel op de markt, daarom is het verstandig om altijd advies te vragen en onderzoek te doen naar je tekorten en de klachten die je hebt. De meest voorkomende vitamine tekorten zijn B12 en Vit D3. Ook het mineraal Magnesium wordt veel voorgeschreven in mijn praktijk. Ben jij vaak moe,  heb je veel stress, eet je weinig vlees of kom je weinig in de zon?  Dan is het mogelijk dat je naast een gezond voedingspatroon geholpen bent met deze aanvulling.

77E8BF1A-3B0C-4741-AE37-7B503F749355.heic

RECEPTEN/INFO
E-BOOK

Wil jij op weg geholpen worden met recepten en kennis?

citroenen

GEZOND & FIT

Het basis boekje voor een gezonde lifestyle

Wil jij gezonder gaan eten en weet je niet hoe? Met dit boekje krijg je tips en recepten die goed haalbaar zijn en makkelijk om te bereiden. De eerste stappen naar een fitter en krachtiger lichaam maak je hier!

photo-1557687790-902ede7ab58c.webp

FOOD FOR EVERY BODY

De start van Exorfine vrij eten

Heb jij voedsel overgevoeligheden zoals voor gluten, tarwe, koemelk, lactose, suikers?  Dan is dit recepten/info boekje voor jou de perfecte handleiding voor een frisse start. Alle recepten zijn vrij van exorfines, welke een verstoring op je endorfine systeem kunnen veroorzaken.

Birth Control Pills

DE ANTICONCEPTIEPIL

Wat jij misschien nog niet weet.

Wat veel vrouwen niet weten is dat de pil ook veel schadelijke effecten kan hebben op het vrouwelijk lichaam.
De pil kan stemmingswisselingen, angst, depressie en prikkelbaarheid veroorzaken.

De anticonceptiepil zorgt voor uitputting van essentiële vitamines en mineralen, zoals B6, B12, foliumzuur, magnesium, selenium en zink. Deze voedingsstoffen zijn van cruciaal belang voor het creëren van belangrijke neurotransmitters, het balanceren van hormonen, leverontgifting, aanmaak van schildklierhormoon, regulering van het immuunsysteem en weefselherstel.

De pil is van grote invloed op het hormonale systeem en daarmee bijna elk orgaan en elke lichaamsfunctie.
Het verlaagd de botdichtheid en verhoogd het risico op laaggradige ontstekingen, bloedstolsels, hartaanval en migraine.
Ook verhoogd het de kans op een disbalans in de darmen en schimmelvorming en daardoor verminderde de opname van voedingsstoffen
En veel vrouwen merken op dat ze een vermindert libido hebben.

Het risico op bepaalde vormen van kanker wordt verhoogd door het gebruik van de anticonceptiepil. 

Wanneer een vrouw de pil slikt kan dit de functie van de schildklier aantasten waardoor abnormaal lage niveaus van de schildklierhormonen kunnen ontstaan, wat meerdere klachten kan veroorzaken. Denk aan: niet kunnen afvallen, depressie, kouwelijk, constipatie, geheugen- en cognitieve problemen, droge huid en haaruitval.

Voor uitgebreide informatie bekijk je deze link.


https://www.sohf.nl/blog/de-pil-en-de-bijwerkingen-waar-we-nog-te-weinig-over-horen

2b54fc9a-b366-4432-bb5f-be95bfd42c2e.jpg

WEET WAT JE EET

"Bestrijdingsmiddelen" Wat is schoon?

De EWG heeft de uitkomsten van de metingen naar bestrijdingsmiddelen op groenten gerangschikt. Om voedingsmiddelen te vergelijken, kijkt de EWG naar: Het percentage met detecteerbare pesticiden en bestrijdingsmiddelen.  

Het gemiddelde aantal bestrijdingsmiddelen wat is aangetroffen en de gemiddelde hoeveelheid gevonden bestrijdingsmiddelen.

Het maximaal aantal bestrijdingsmiddelen dat is aangetroffen en het totaal aantal op het gewas aangetroffen bestrijdingsmiddelen.


Dit is de volledige 2022 lijst van de EWG Dirty Dozen en Clean Fifteen:

CLEAN 15

1. Avocado

2. Maïs
3. Ananas

4. Uien
5. Papaja
6. Doperwten
7. Asperges
8. Honingmeloen
9. Kiwi
10. Kool
11. Champignons
12. Wortelen

13. Mango
14. Watermeloen
15. Zoete aardappel

 

DIRTY DOZEN

1. Aardbeien

2. Spinazie

3. Boerenkool

4. Perzik

5. Peren

6. Nectarine

7. Appels

8. Druiven

9. Paprika & Pepers

10. Kersen

11. Bosbessen

12. Sperziebonen


bottom of page